MSZ EF gris-kleiner
foto-home_91_Ventilatie_Vasco__1280x768_
foto-home_88_Ventilatie__1280x768_

Airconditioning

Airconditioning valt tegenwoordig niet meer weg te denken in België. Met airco kan je, zelfs als het buiten snikheet is, lekker thuis ontspannen. Ook kan je beter presteren op kantoor of in het bedrijf. Bij een bepaalde temperatuur en vochtigheidsgraad voelen mensen zich een stuk prettiger. Een aangename omgevingslucht heeft een positief effect op ons.

ecosol+ helpt je een airconditioning systeem te kiezen. Wij berekenen het koelvermogen voor de ruimte die je van airco wilt voorzien.

 

Ventilatie

Ademen, koken, douchen en verwarmen. We doen het allemaal in huis. En toch verluchten we meestal maar twee keer per dag onze woning. Dat is niet alleen onvoldoende, maar kost ook veel energie. En dan hebben we het nog niet over roken of vluchtige schadelijke gassen die het interieur bevat.
Door een goede isolatie blijven vocht, CO2 en andere stoffen in de woning hangen. Hoewel ze niet zichtbaar zijn, kunnen ze toch onze gezondheid schaden. Verschillende vormen van allergie zijn te wijten aan een slecht binnenklimaat. Daarom is het belangrijk om regelmatig en correct te ventileren.
Continue ventilatie is de efficiënte manier voor een gezond binnenklimaat.
Door het invoeren van een energie prestatienorm in België komt ventilatie in woningen plotseling in de schijnwerpers te staan omdat bepaalde systemen flink bijdragen tot het verlagen van de toegestane maximum EPN-waarde. Bovendien is het verplicht in nieuwbouwwoningen.
De ventilatie systemen beschikbaar op de markt zijn onderverdeeld in 4 types :

  • Type A : Natuurlijke toevoer en natuurlijke afvoer 
  • Type B : Mechanische toevoer en natuurlijke afvoer 
  • Type C(+) : Natuurlijke Toevoer en mechanische afvoer 
  • Type D : Mechanische toevoer en mechanische afvoer

ecosol+ helpt u bij uw keuze van de juiste ventilatie.