PIC00004384-00 [1280x768]

Warmtepompen

Een warmtepomp maakt gebruik van hernieuwbare energie uit de omgeving. De zonnewarmte die in de grond, het grondwater en de lucht opgeslagen zit, wordt mbv kleine hoeveelheden elektrische energie in aangename warmte omgezet.

Toepassingsmogelijkheden warmtepomp :

  • Woningen zowel nieuwbouw als renovatie
  • Zwembaden
  • Industriehallen, showrooms, kantoren
  • ...

Maak uw keuze uit onze 3 verschillende systemen:

grond-water     lucht-water     water-water

Wanneer u overweegt om uw installatie te laten werken met een warmtepomp dienen er een aantal parameters goed bekeken te worden.

Warmtepompen zijn onmiskenbaar de meest energiezuinige verwarmingssystemen indien ze goed geplaatst worden in het juiste 'soort' verwarmingssysteem. Dit wil zeggen dat enkel en alleen een laag water temperatuur systeem in aanmerking kan komen. Wat zijn laag watertemperatuur systemen ? Hier spreken we over installaties waar de temperatuur in het verwarmingssysteem NOOIT boven de 50°C mag komen. Waarom ? Omdat warmtepompen maar energiezuinig zijn als ze op laagtemperatuur werken. Daarom wordt er bij voorkeur gebruik gemaakt van vloer- en/of wandverwarming.

 

Wat is een warmtepomp?

Duurzaam alternatief voor een klassieke verwarmingsketel.

Een warmtepomp werkt op elektriciteit en maakt slim gebruik van de al aanwezige warmte in een bron. Deze warmte wordt gebruikt als energie om nog meer warmte op te wekken. Op deze manier besparen we elektriciteit.