Ecosol+ HVAC ANNO 2020

Guido Loos startte in 1993 de gelijknamige firma voor verwarming en sanitair. Kwaliteit, service en bijscholing waren de sleutelwoorden in zijn bedrijf.
Toen in 2008 Ben Steegen medevennoot werd, was dat niet anders. Guido Loos bvba werd omgedoopt naar ECOSOL+.

Op drie december 2019 werd Ecosol+ overgenomen door Koen Geebelen en Stéphanie Légat. De huidige zaakvoerders hadden geen familiale opvolging en gingen daarom op zoek naar een externe partij die Ecosol+ kwaliteitsvol verder zou zetten.
Guido en Ben zijn niet langer zaakvoerder maar blijven wel beide operationeel actief.  Op die manier kunnen ze hun kennis doorgeven en verder actief betrokken blijven in een stiel die hen al jarenlang passioneert.

Koen en Stéphanie waren beide reeds actief als zelfstandige. Koen als mede-zaakvoerder van de familiezaak Electra Bree Bordenbouw te Genk en Stephanie als Consultant HR.
Toen ze een aantal jaren hadden samengewerkt merkten ze de complementariteit op van hun kennen en kunnen en gingen ze op zoek naar een eigen verhaal om met veel goesting hun schouders onder te zetten.
Met Ecosol+ en de mensen die er werkten was er onmiddellijk een klik. Koen en Stephanie zullen de zaak verder zetten volgens dezelfde waarden: expertise en kwaliteit, klant- en servicegerichtheid en dit alles met een focus op duurzame energie.


ECOSOL+ staat voor ecologische/economische solutions/oplossingen met een knipoog naar de zon, de bron voor 'gratis' energie in een tijd waar milieuproblematiek hoog op de agenda staat.

De verwarmingswereld evolueerde razendsnel: van klassiek loodgieterswerk schiet nog weinig over. We gingen mee in al de nieuwe technieken en werden specialisten HVAC: zowel op het gebied van verwarming, sanitair, airconditioning, ventilatie en zonne-energie zijn we up to date om hedendaagse installaties te plaatsen in lage energie woningen, bij renovaties of om een ideaal klimaat te scheppen in kantoren.

ECOSOL+ is gespecialiseerd in warmtepomptechniek gekoppeld aan een buffervat al dan niet gecombineerd met thermische zonnepanelen als ondersteuning van de verwarming of voor de productie van warm water. We maken installaties op maat van de klant: warmtepompsystemen lucht/water, water/water, grond/water (met als voordeel dat we hier passief kunnen koelen) maar ook de traditionele airco koelen/verwarmen, gasinstallaties en mazoutinstallaties.
 

ECOSOL+ heeft reeds de nodige RESCERT-certificatie op zak om warmtepompen en zonne-energie te plaatsen.
Klanten die door ons hun installatie laten maken, mogen dus rekenen op de premie de de overheid voorziet voor de installatie. Voor meer info: zie www.energiesparen.be