Ecosol+ HVAC ANNO 2020

Guido Loos startte in 1993 de gelijknamige firma voor verwarming en sanitair. Kwaliteit, service en bijscholing waren de sleutelwoorden in zijn bedrijf.
Toen in 2008 Ben Steegen medevennoot werd, was dat niet anders. Guido Loos bvba werd omgedoopt naar ECOSOL+.

Op drie december 2019 werd Ecosol+ overgenomen door Koen Geebelen en Stéphanie Légat. De huidige zaakvoerders hadden geen familiale opvolging en gingen daarom op zoek naar een externe partij die Ecosol+ kwaliteitsvol verder zou zetten.

Koen en Stéphanie waren beide reeds actief als zelfstandige. Koen als mede-zaakvoerder van de familiezaak Electra Bree Bordenbouw te Genk en Stephanie als Consultant HR.
Toen ze een aantal jaren hadden samengewerkt merkten ze de complementariteit op van hun kennen en kunnen en gingen ze op zoek naar een eigen verhaal om met veel goesting hun schouders onder te zetten.
Met Ecosol+ en de mensen die er werkten was er onmiddellijk een klik. Koen en Stephanie zullen de zaak verder zetten volgens dezelfde waarden: expertise en kwaliteit, klant- en servicegerichtheid en dit alles met een focus op duurzame energie.

ECOSOL+ staat voor ecologische/economische solutions/oplossingen met een knipoog naar de zon, de bron voor 'gratis' energie in een tijd waar milieuproblematiek hoog op de agenda staat.

De verwarmingswereld evolueerde razendsnel: van klassiek loodgieterswerk schiet nog weinig over. We gingen mee in al de nieuwe technieken en werden specialisten HVAC: zowel op het gebied van verwarming, sanitair, airconditioning, ventilatie en zonne-energie zijn we up to date om hedendaagse installaties te plaatsen in lage energie woningen, bij renovaties of om een ideaal klimaat te scheppen in kantoren.

De laatste jaren is ons aandeel aan warmtepompen sterk gestegen en het gedeelte fossiele brandstoffen fors gedaald.
Als firma willen we daarom onze verantwoordelijkheid nemen in het groener maken van onze planeet en het garanderen van een duurzame toekomst voor onze (klein)kinderen. Bovendien geloven we meer in specialist te zijn in één vakgebied, dan een gemiddelde one-stop-shop. We kiezen dus voor expertise in elektrificatie, wat andere competenties met zich meebrengt. Daarom zullen we per 25/02/024 het gedeelte fossiele brandstoffen stopzetten. We zullen geen nieuwe mazout- en gasketels plaatsen en geen service meer aanbieden op deze systemen.

Ecosol+ zal zich in de toekomst verder specialiseren in het aanbieden van duurzame totaaloplossingen voor nieuwbouw en grondige renovaties. We zijn hét aanspreekpunt voor alle technieken in huis: sanitair, ventilatie, warmtepompen, Pv panelen, batterijen en laadpalen. We wensen voorloper te blijven op de markt van de duurzame technieken en exploreren continu nieuwe markten en toepassingen. We informeren hierover via onze sociale media kanalen. Wist je bijvoorbeeld dat een warmtepomp 1/4de van de energie verbruikt van een fossiele installatie? En dat het perfect inspeelt op de verandering van ons klimaat, namelijk dat je naast verwarmen ook (passieve) koelmogelijkheden hebt, de uitdaging van de komende decennia?! Bovendien kan je dit alles combineren met zelf geproduceerde groene stroom en het slim aansturen van je warmtepomp, batterij en laad-paal! Je laadt dan goedkopere stroom en ontlaadt op momenten dat de stroom duurder is.

ECOSOL+ heeft reeds de nodige RESCERT-certificatie op zak om warmtepompen en zonne-energie te plaatsen.
Klanten die door ons hun installatie laten maken, mogen dus rekenen op de premie die de overheid voorziet voor de installatie.
Voor meer info: www.energiesparen.be , Bouwen en verbouwen | Vlaanderen.be , https://mijnenergiehuis.be/